Χαρά, τρισύλλαβο ὄνομα λαμπρόηχο, τὸ Βραχώρι! κ᾿ ἐσὺ λαμπρή, τῆς Ρούμελης χαρά, δουλεύτρα κόρη, κι᾿ ἂν ἄλλο πῆρες, ὄνομα θαμμένο στὰ βιβλία, μ᾿ ἀρέσει τ᾿ ἀρματωλικὸ ὄνομά σου μὲ τοῦτο, καὶ ὁλοζώντανη, τὴ βλέπει ἡ φαντασία  τὴ ζωγραφιά σου.

Κωστής Παλαμάς

Λευτέρης Ψιλοπουλος

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1936. Τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός που άκμασε στην Αθήνα των πρώτων ετών της δεκαετίας τού 1970.

Δημοσιεύτηκε 11/01/2015 και ώρα 19:11

                  

 

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1936. Τραγουδιστής, κιθαρίστας και τραγουδοποιός που άκμασε στην Αθήνα των πρώτων ετών της δεκαετίας τού 1970. Τότε, εκτός από τις εμφανίσεις του σε νυχτερινά Κέντρα, κυκλοφόρησε και τον δίσκο " Αδυναμία μου μεγάλη" (1971) ο οποίος, μάλιστα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Άλλοι δίσκοι του: "Κόσμε αγάπη μου" (1974), "Μανία φυγής" (1988). Εφυγε από τη ζωή το 1990 στα 54 χρόνια του. Η φωτογραφία του στο πίσω μέρος γράφει: " ΑΓΡΙΝΙΟΝ - ΚΟΣΜΕ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ.Αφιερωμένη στην Κίττυ με Φιλία   ..... και έχει την υπογραφή του" Στα πρώτα χρόνια μου στην Αθήνα, έμενα κοντά στην Πλατεία Κυριακού (Βικτωρίας) και σύχναζα στο ΔΙΕΘΝΕΣ καφετέρια που ανήκε στον Ψιλόπουλο. Τον βλέπαμε από πολύ σπάνια έως καθόλου, ήταν " ΙΣΤΟΡΙΚΟ " μαγαζί για την περιοχή. Εκει λοιπόν άκουσα για πρώτη φορά για τον Συμπατριώτη μας Λευτέρη Ψιλόπουλο.

Bookmark and Share